Προβόπουλος:”Προτεραιότητα η ανάπτυξη”

Προβόπουλος: “Προτεραιότητα η ανάπτυξη”

 

«Εθνική προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

«Δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει ίσως και συντομότερα από ότι προβλέπεται σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος, προσθέτοντας ότι προϋποθέσεις είναι «η συνεπής εφαρμογή όσων θεσμοθετήθηκαν, παράλληλα με δράσεις που επισπεύδουν την ανάκαμψη και ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το ΑΕΠ θα κλείσει με -6% το 2012 και -4%-4,5% το 2013, ενώ η ανάκαμψη θα αρχίσει μέσα στο 2014.

 

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας επισήμανε ότι παρά τις καθυστερήσεις έχει ήδη συντελεστεί πρόοδος που είναι απτή και μετρήσιμη και ότι παρά την ύφεση η οικονομία αλλάζει.

 

Οι όροι που έθεσε ο Γιώργος Προβόπουλος για την ανάπτυξη είναι να αρθεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ και να ολοκληρωθεί ένα εθνικό σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ