Προβόπουλος: Απομένει το τελευταίο δύσκολο μίλι

Προβόπουλος: Απομένει το τελευταίο δύσκολο μίλι

«Απομένει το τελευταίο δύσκολο μίλι». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε έως το ξεπέρασμα της κρίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, εθνική ανάγκη να διαφυλάξουμε όσα έχουμε πετύχει ως χώρα, επισημαίνοντας, πάντως, την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Κάνοντας λόγο για θετικές προβλέψεις για το 2014, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι η ανάκαμψη απαιτεί συνέχιση και ένταση της προσπάθειας. Παρατήρησε, πάντως, ότι δεν αποκλείεται η όξυνση της πόλωσης ενόψει ευρωεκλογών, να αποδυναμώσει τα σχετικά στοιχεία, ακριβώς τη στιγμή που απαιτείται το τελείως αντίθετο, «η σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική πολιτική για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη».

Είναι, είπε, βάσιμο να δημιουργούνται «ανησυχίες ότι το 2014, έτος εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων, που είναι προϋπόθεση για μια εθνική πολιτική, να γίνει ακόμη δυσχερέστερος». «Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014», είπε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ