Προβόπουλος: 2 δισ.€ οι εισροές καταθέσεων

Προβόπουλος: 2 δισ.€ οι εισροές καταθέσεων

Εισροές καταθέσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποια θετικά μηνύματα αυτό τον καιρό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς η «χώρα πρέπει ακόμη να διανύσει το 30% του Μαραθωνίου, που “τρέχει” όλον αυτόν τον καιρό». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών είχαν διαμορφωθεί στα 160,97 δισ. ευρώ, και, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, θετικό είναι το γεγονός ότι από τον Ιούνιο και εντεύθεν έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις 16,17 δισ. ευρώ

Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση των τραπεζών, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται σε θετική πορεία. Συμπλήρωσε ότι μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί στον τραπεζικό τομέα, όπου εκτός από την επιστροφή των καταθέσεων και την ομαλοποίηση του κλίματος, στους επόμενους μήνες οι τράπεζες θα βγουν στις αγορές για να ανακεφαλαιοποιηθούν. Επανέλαβε, δε, ότι στην αγορά θα παραμείνουν τρεις μεγάλες τράπεζες και λίγες μικρότερες.

Αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία της οικονομίας, ο διοικητής της ΤτΕ εξήρε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Προς επίρρωση ανέφερε ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε πέρσι στο 2,9% του ΑΕΠ από το 15%, που είχε εκτιναχθεί το 2008.

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.