Προβλήματα στην πλατφόρμα “MyData”: Ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες – ΦΩΤΟ

Της Εύης Κατσώλη

Ταλαιπωρία για πολλούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες με την πλατφόρμα «MyData». Την ψηφιακή πλατφόρμα, όπου διαβιβάζεται και καταχωρείται η σύνοψη παραστατικών εσόδων/ εξόδων των επιχειρήσεων, γίνεται χαρακτηρισμός των καταχωρημένων συναλλαγών, καταχωρούνται οι λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης με τον προσδιορισμό του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους κ.α.

Πολλοί επαγγελματίες που έχουν στείλει μηνύματα και e- mails στο enikos.gr, διαμαρτύρονται και «γκρινιάζουν» υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταχωρήσουν ή και να οριστικοποιήσουν τα παραστατικά τους. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του μηνύματος – δεν είναι το μοναδικό- που απέστειλε επαγγελματίας, που διαθέτει επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, από την Τετάρτη οπότε και προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία, δεν μπορεί να το κάνει.

Στο σύστημα εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «το παραστατικό δεν ήταν δυνατόν να οριστικοποιηθεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα, είτε σε κάποιο σφάλμα της εφαρμογής. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, τον ΑΦΜ σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετώπισαν πολλές επιχειρήσεις. Ήδη έχουν αποστείλει e-mail στη διεύθυνση της ΑΑΔΕ και περιμένουν απάντηση για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τη διαδικασία.

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται. Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου). Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.