Προσωρινή σύνταξη: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στα μηνιαία ποσά που λαμβάνουν – Παραδείγματα

Ένα μίνιμουμ εισοδήματος θα λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι που βρίσκονται σε αναμονή για σύνταξη. Αυξάνονται τα ποσά της προσωρινής σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους χειρόγραφα, ενώ δεν απαιτείται πλέον η διακοπή της εργασίας κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για προσωρινή σύνταξη.

Συνεχίζει το μπαράζ μέτρων για τη στήριξη των ασφαλισμένων που βρίσκονται στην…ουρά για σύνταξη το υπουργείο Εργασίας. Πλέον η προσωρινή σύνταξη δεν θα είναι προαιρετική επιλογή, αλλά θα καταβάλλεται υποχρεωτικά σε όλους τους ασφαλισμένους που περιμένουν την έκδοση της οριστικής σύνταξης τους, όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr. Κι αυτό, για να μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν ένα μίνιμουμ εισοδήματος προκειμένου να καλύπτουν ένας μέρος των καθημερινών αναγκών τους. Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή σύνταξη δινόταν κατόπιν ενδιαφέροντος του ασφαλισμένου, ενώ οι αγρότες αποκλείονταν αδικαιολόγητα από την συγκεκριμένη παροχή. Πλέον, η προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνεται από το σύνολο των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα παίρνουν στην τσέπη τους, ανάλογα με το ταμείο, από 384 έως και 960 ευρώ.

Παράλληλα, τα ποσά της προσωρινής σύνταξης αυξάνονται για όλους τους ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους χειρόγραφα και πλέον εξομοιώνονται με τα ποσά όσων υπέβαλαν την αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ