Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό – “Κλειδώνουν” μοριοδότηση και κριτήρια

Το νέο σχέδιο νόμου για τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα παρουσιαστεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει τους βασικούς άξονες των αλλαγών, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες των διατάξεων με τις οποίες σε βάθος τριετίας θα προσληφθούν 15.000 εκπαιδευτικοί, αρχής γενομένης από το 2019 με την πρόσληψη 4.500 ατόμων για την ειδική εκπαίδευση.

Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις τους στο σχέδιο νόμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει γραπτό διαγωνισμό και συνεπώς το νέο σύστημα θα αξιολογεί τα επιστημονικά κριτήρια, την προϋπηρεσία και την κοινωνική κατάσταση των υποψηφίων.

Σημείο “τριβής” με τους εκπαιδευτικούς θα είναι η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας καθώς οι αναπληρωτές θέλουν να μετρήσει ολόκληρη και εμφανίζονται αμετακίνητοι. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν μηδενική προϋπηρεσία και φυσικά θέλουν κι εκείνοι μια ευκαιρία ώστε να “κερδίσουν” μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεπώς, για λόγους ισονομίας η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ευκαιρίες, τόσο σε αυτούς που έχουν προϋπηρεσία και οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση όσο και στους νέους υποψηφίους.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.