Προκαταβολή σύνταξης σε 170.000 ασφαλισμένους: Ποιοι και πόσα θα λάβουν – Πότε θα γίνει η καταβολή

Σε δυο μήνες από τώρα θα αρχίσει να καταβάλλεται η πολυπόθητη προκαταβολή σύνταξης στους περίπου 170.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται στην ουρά για να λάβουν τη σύνταξη τους. Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα, ενώ τον Μάρτιο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τις αιτήσεις τους.

Οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν την προκαταβολή από τον επόμενο μήνα από την υποβολή της αίτησης και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να εκδοθεί τουλάχιστον προσωρινή σύνταξη τους. Παράλληλα, οι δικαιούχοι που βρίσκονται στην αναμονή και δεν έχουν δει στην τσέπη τους ούτε ευρώ σύνταξης, θα λάβουν και αναδρομικά τα οποία θα διαμορφωθούν ανάλογα το διάστημα αναμονής που έχει ο κάθε δικαιούχος. Στην ουσία οι ασφαλισμένοι θα λάβουν έως 384 για κάθε μήνα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Μάλιστα στην τροπολογία προβλέπεται ότι στα ποσά που καταβάλλονται αναδρομικά δεν θα επιβάλλεται κράτηση για τον κλάδο ασθένειας, ενώ ο φόρος επιμερίζεται στα φορολογικά έτη που αναλογεί η παροχή.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη γραμμή των δικαιούχων είναι περίπου 70.000 ασφαλισμένοι που περιμένουν να λάβουν σύνταξη εδώ και πολλούς μήνες όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το enikonomia.gr. Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική σελίδα gov.gr, όπου εκεί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει μεταξύ άλλων να συμπληρώνουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ