Προαιρετική δημόσια πρόταση από Εθνική για Eurobank

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε  η Εθνική Τράπεζα.“Εφ’ όσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των µετοχών της Eurobank, οι νυν µέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν µέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο µετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος της ΕΤΕ επεσήµανε: “Η Δηµόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήµερα, στοχεύει στη δηµιουργία ενός διευρυµένου τραπεζικού οµίλου στην Ελλάδα που θα διαδραµατίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηµατοπιστωτικού συστήµατος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηµατοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονοµική ανάκαµψη.”

Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύµβουλος της ΕΤΕ σηµείωσε: “Με την παρούσα Δηµόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος, δηµιουργώντας ένα µακροπρόθεσµα βιώσιµο χρηµατοπιστωτικό ίδρυµα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δηµιουργήσει ευκαιρίες για τους µετόχους και των δύο τραπεζών. Η στήριξη µεγάλης µερίδας µετόχων της Eurobank ισχυροποιεί τη Δηµόσια Πρόταση. Είµαστε πεπεισµένοι ότι και το Διοικητικό Συµβούλιο της Eurobank θα αναγνωρίσει την αξία που δηµιουργεί η Δηµόσια Πρότασή µας και θα προτείνει τη συναλλαγή στους µετόχους της Eurobank. Καλωσορίζουµε στην Εθνική Τράπεζα την διακεκριµένη διοίκηση και το προσωπικό της Eurobank και προσδοκούµε τη σηµαντική τους συνεισφορά για ένα επιτυχηµένο κοινό µέλλον.”

 Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ