Πριν από τα Χριστούγεννα η εξόφληση των επιδοτήσεων

Το… δώρο τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να πάρουν το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι αγρότες που περιμένουν να πληρωθούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης (του 30% που αντιστοιχεί σε 427,3 εκατ. ευρώ) του πρασινίσματος (562,9 εκατ. ευρώ) καθώς και της ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37,5 εκατ. ευρώ).

Στη λίστα των δικαιούχων περιλαμβάνονται επίσης και όσοι έχουν να λάβουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα εκείνοι που το συνολικό ποσό επιδότησης είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ αλλά και όσοι δεν έλαβαν τις προκαταβολές που καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο λόγω ελλιπών δικαιολογητικών και μη ολοκλήρωσης των ελέγχων.

Πριν, βέβαια, από την εξόφληση του «τσεκ» θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ σε περίπου 370.000 δικαιούχους. Από αυτά τα 148 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε ορεινές περιοχές τα υπόλοιπα 82 εκατ. ευρώ στα πεδινά.

Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα πιστωθούν και 55 εκατ. ευρώ για 11.500 παραγωγούς που εντάσσονται στο μέτρο της βιολογικής γεωργίας.

Ωστόσο αν προκύψουν τεχνικές δυσκολίες η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το νέο έτος.

Επίσης θέμα ημερών είναι και η πληρωμή των 1.800 δικαιούχων του μέτρου 10.1.08 για το Κομφούζιο προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ