Πότε θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων οι άνεργοι

Πότε θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων οι άνεργοι

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρόκειται για 400.000 δικαιούχους που επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2013 και εντεύθεν.

Την ίδια ημέρα θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων 2013 στις ασφαλισμένες μητέρες, που λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και θα προπληρωθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας που επρόκειτο να καταβληθούν κατά το χρονικό διάστημα των εορτών, δηλαδή μέχρι την 6η Ιανουαρίου. Τα επιδόματα αυτά αφορούν σε 100.000 δικαιούχους.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ καλεί τους ανέργους που επιλέχθηκαν να απασχοληθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (συνολικά 27.948 άτομα), να προσέλθουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στις υπηρεσίες του Οργανισμού στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης), προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης, ώστε να παρουσιαστούν στους επιβλέποντες φορείς (Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ