Πότε είναι καλύτερο να γίνουν εκλογές για την ελληνική οικονομία – Όλα όσα είπε Σταϊκούρας

Για το εάν είναι καλύτερο για την ελληνική οικονομία να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο  υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας.

” Εμείς έχουμε χρονικό ορίζοντα  και λειτουργούμε με τετραετία. Είναι ζημιογόνα όμως  η μακρά προεκλογική περίοδος. Εμείς έχουμε χρονικό ορίζοντα τετραετίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής”, απάντησε και πρόσθεσε ότι ” για την οικονομία είναι αδιάφορο το πότε θα γίνουν εκλογές “.

Ωστόσο την ίδια ώρα  ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως  “η  μακρά προεκλογική περίοδος  είναι κακή για την οικονομία. Η οικονομία λειτουργεί με όρους τετραετίας, επιτυγχάνει τους μεγάλους στόχους της με τις θυσίες της τελευταίας δεκαετίας  της  κοινωνίας” .

“Είμαστε κοντά στην κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της, αντιλαμβανόμαστε την επιβάρυνση στους  οικογενειακούς προϋπολογισμούς, στο πορτοφόλι του πολίτη και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο που υφίσταται και εκτιμώ  ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετος  έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμη πιο γενναία την ελληνική κοινωνία”, συμπλήρωσε.

Πηγή enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ