Πόσο κοστίζει το σαρακοστιανό τραπέζι – Αναλυτικά οι τιμές

Η Σαρακοστή αρχίζει και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να στρώσουν το νηστίσιμο τραπέζι. Πόσο κοστίζει όμως, φέτος;

Κατεψυγμένες γαρίδες κοστίζουν 12 έως 15 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή του χταποδιού είναι 13-18 ευρώ το κιλό.

Το καλαμάρι κοστίζει από 7 έως 15 ευρώ, οι σουπιές από 10 έως 13 ευρώ και τα θράψαλα από 5 έως 8 ευρώ.

Οι γυαλιστερές έχουν τιμή στα 24 ευρώ το κιλό, τα κυδώνια 20 ευρώ το κιλό, οι αχιβάδες 14 ευρώ το κιλό, τα μύδια 7,5 ευρώ και τα στρείδια 18 ευρώ το κιλό.

Η ταραμοσαλάτα κυμαίνεται από τα 3,30 έως τα 4,5 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με το OPEN, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ, οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ο χαλβάς από 4,5 έως 15,7 ευρώ το κιλό και η λαγάνα από 2,80 έως 3,30 ευρώ.

Ο Απόστολος Ραυτόπουλος επέστησε την προσοχή στις κατεψυγμένες γαρίδες και τα καλαμαράκια προέλευσης Ινδίας τα οποία έχουν αλιευθεί από τον Αύγουστο του 2021 και πωλούνται το 2023 στους Έλληνες καταναλωτές. Αυτά λήγουν σε λίγους μήνες και παρά το γεγονός ότι αλιεύθηκαν το 2021 οπότε και ίσχυαν διαφορετικές τιμές, πωλούνται με τιμές… 2023, δηλ. ακριβότερα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ