Πώς «ξεκλειδώνουν» επιχορηγήσεις ως και 5.000 ευρώ για e-shop – 26 ερωτήσεις και απαντήσεις

«Βροχή» οι αιτήσεις επαγγελματιών του λιανικού εμπορίου για την κατασκευή e-shop με «δώρο» του Κράτους: Με τον κύκλο εργασιών τους να έχει υποστεί καθίζηση σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν σπεύσει να διεκδικήσουν ποσό έως και 5.000 ευρώ για να «στήσουν» το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω του προγράμματος e- Λιανικό.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η έξαρση των κρουσμάτων καθιστά αβέβαιο το πότε θα ανεβάσει και πάλι ρολά το λιανεμπόριο και έτσι αρκετοί επιχειρηματίες αναζητούν σωσίβιο στα ψηφιακά κανάλια πωλήσεων: Υπολογίζεται ότι περίπου 18.000 επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα e- Λιανικό με βάση τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Ποιοι χρηματοδοτούνται μέσω του e– Λιανικό

Αυτές θα λάβουν είτε 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e-shop συνυπολογίζοντας την αγορά παγίων, είτε 1.500 ευρώ για την αναβάθμιση υφιστάμενων ηλεκτρονικών καταστημάτων (λογισμικό κ.ά.). Δικαίωμα χρηματοδότησης έχουν οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου του 2020 και μετά. Με ποιο τρόπο όμως «ξεκλειδώνουν» οι επιχορηγήσεις; Τι πρέπει να ξέρει μια επιχείρηση πριν υποβάλει την αίτησή της; Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το e- Λιανικό θα τα μάθετε μέσα από 26 ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ