Πώς θα διορθωθούν τα λάθη στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Με συμψηφισμούς στις μηνιαίες αποδοχές τους θα διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στα αναδρομικά τα οποία έλαβαν οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων.

Όσοι από λάθος εισέπραξαν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν άμεσα τα παραπάνω ποσά. Η επιστροφή του επιπλέον ποσού θα γίνει μέσω τμηματικής παρακράτησής του από τις μηνιαίες αποδοχές τους. Όσοι έλαβαν λιγότερα αναδρομικά σύντομα αναμένεται να δουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους τα χρήματα που έλειπαν από το ποσό των αναδρομικών.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος χαρακτήρισε “αναμενόμενα” τα σφάλματα υπολογισμού της καταβολής των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια. Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, εξήγησε ότι εγκαίρως οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν έλαβαν λιγότερα, ώστε να τους επιστραφούν άμεσα αυτά που προβλέπει ο νόμος. Για τους δικαιούχους που έλαβαν παραπάνω αναδρομικά, όπως είπε, δεν διαταράσσεται η καθημερινότητά τους, διότι η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση για τα παραπάνω ποσά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα σφάλματα “οφείλονται στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού των διαφορών που θα έπρεπε να καταβληθούν”.

Είναι ενδεικτικό, όπως επισήμανε, ότι υπάρχει σύνταξη που καταβάλλεται από το 1961 σε διάδοχο. Καταβάλλονται δηλ. συντάξεις για περιόδους που δεν υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία και συνεπώς δεν ήταν επεξεργασμένα με τρόπο που να είναι ευχερής η απόδοση διαφορών.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ