Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε αυξημένο επίδομα τέκνων – Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2021

Αυξήσεις θα δουν στο επίδομα τέκνων Α21 που θα εισπράξουν αμέσως μετά που θα υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους, εκείνες οι οικογένειες που το 2020 στηρίχτηκαν για την επιβίωσή τους στην κρατική συνδρομή: Άλλοι θα διαπιστώσουν μάλιστα πως καθίστανται για πρώτη φορά δικαιούχοι του επιδόματος. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως για να λάβει κάποιος είτε ενισχυμένο είτε πρώτη του φορά το επίδομα τέκνων είναι να έχουν συρρικνωθεί τα εισοδήματά του.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αυτή την στιγμή η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είναι ενεργή και υποδέχεται τις αιτήσεις για το επίδομα τέκνων Α21: Οι οικογενειάρχες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Πώς θα εξασφαλιστεί το αυξημένο επίδομα τέκνων

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που είχαν οι δικαιούχοι: Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2020 το επίδομα παιδιού επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση τις αποδοχές και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Έτσι με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2020 για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα και οικογένειες που αποκλείονταν της παροχής αυτής στο παρελθόν επειδή είχαν υψηλότερο εισόδημα από αυτό που προέβλεπε κάθε κατηγορία. Άλλοι θα δουν τα ποσά που τους αναλογούν αυξημένα, κάτι που θα το διαπιστώσουν κυρίως δεκάδες χιλιάδες υφιστάμενοι δικαιούχοι και ιδίως οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά. Και αυτό οπωσδήποτε θα συμβεί σε όσους ανήκουν στους πληγέντες του Covid και αναγκάστηκαν να έχουν την περασμένη χρονιά ως μοναδικά τους έσοδα τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ