Ποιος ρώτησε τον Τόμσεν αν θέλει να κάνουμε…”push-ups”

Ποιος ρώτησε τον Τόμσεν αν θέλει να κάνουμε…”push-ups”

 

“Τι άλλο θέλετε τέλος πάντων από εμάς, κύριε Τόμσεν; Μήπως να ξαπλώσει μπροστά σας ο Πρωθυπουργός και να σας κάνει δέκα… push-ups για να ευχαριστηθείτε;”. Αυτή ήταν η οργίλη απάντηση που έδωσε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου όταν με το «καλημέρα» ο κ. Τόμσεν απαίτησε από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να ξεχάσει το πλεόνασμα, να σταματήσει να ομιλεί για τη διανομή του στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, γιατί, όπως του έλεγε με εκείνο το γνωστό παγερό ύφος του, “δεν έχετε λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες”.

Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας που παρακολουθούσαν επανέλαβαν και αυτοί: “Αν θέλετε να σας κάνουμε όλοι μαζί push-ups, πείτε το. Να αρχίσουμε τώρα, γιατί το πλεόνασμα εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε”. Ο κ. Τόμσεν απέφυγε να απαντήσει. 

 

Όπως απέφυγε να απαντήσει όταν σε κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς του διαμήνυσε με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνονται οι διαπραγματεύσεις, φέροντας ως παράδειγμα το..βουνό: “Εάν θέλετε  να ανεβείτε το βουνό, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό κατακόρυφα γιατί θα εξαντληθείτε. Καλύτερ  είναι να πηγαίνεται πλάγια, να περπατάτε αργά, να ξεκουράζεστε για λίγο, ώστε να παίρνετε δυνάμεις για να μπορέσετε να ανεβείτε στην βουνοκορυφή”. Σύμφωνα με το Βηματοδότη, το παράδειγμα με το βουνό ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να το χρησιμοποιούν συχνά.

 

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ