Πλαφόν σε καύσιμα και σιτηρά: Πολύ σύντομα η ρύθμιση στη Βουλή – Όλα όσα είπε ο Οικονόμου – ΒΙΝΤΕΟ

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η  ρύθμιση που θα αφορά στο πλαφόν σε καύσιμα, σιτηρά και άλλα προϊόντα που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Δεν πρόκειται περί πλαφόν τιμής” ξεκαθάρισε ο Οικονόμου και επεσήμανε πως  “πρόκειται για μια ρύθμιση – η οποία νομίζω πολύ σύντομα θα κατατεθεί  και στη Βουλή- που σκοπό έχει να προστατέψει τους Έλληνες καταναλωτές  από κινήσεις αισχροκέρδειας, δηλαδή από κινήσεις αποκόμισης κέρδους οι οποίες δεν ερμηνεύονται και δεν δικαιολογούνται  ακόμη και από τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών”.

“Βεβαίως έχουμε μεγάλη αύξηση τιμών,  αλλά  η κοινή λογική  λέει ότι δεν είναι δυνατόν αυτές  να μεταφέρονται σε  λίγες ώρες στον Έλληνα καταναλωτή. Όπου παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, ενεργοποιώντας  ή και επικαιροποιώντας ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν  και αξιοποιήθηκαν και την περίοδο της πανδημίας  ορισμένες φορές, δίνουμε στην ελληνική Πολιτεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους  εργαλεία προκειμένου να παρέμβουν και να εξασφαλίσουν τον σωστό τρόπο λειτουργίας της αγοράς”.

Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ