Πιτσιόρλας στον Realfm 97,8: Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τη ρύθμιση του χρέους

«Θεωρώ ότι κινδυνεύουμε από κάτι, επειδή βλέπουμε τα πράγματα τα καλυτερεύουν : να θεωρήσουμε ότι ξεμπερδέψαμε με το πρόγραμμα και το χρέος .’Eχουμε δρόμο μπροστά μας.Πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό του 2018, το πρόγραμμα ,για να πετύχουμε τη ρύθμιση χρέους που θα είναι αποφασιστικός παράγοντας για να αλλάξουν όλα στην Ελλάδα,να βγούμε από το πρόγραμμα και την επιτήρηση» υποστήριξε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη ,ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και προσέθεσε «Ως κυβέρνηση ,θεωρούμε ότι είμαστε πολύ κοντά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όπως τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας: «Έχουμε ένα πρόγραμμα και κάποιους στόχους. Από τις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να συγκεντρωθούν 6 δισ. μέχρι το τέλος του προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό θα επιτευχθεί. Όλα όσα κάνουμε είναι μία προσπάθεια να βγούμε από την επιτήρηση δημιουργήσουμε τους όρους για τη ρύθμιση του χρέους».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας «To πρόγραμμα υλοποιείται με ένα εντυπωσιακό τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα. Η χρονική μετατόπιση αφορά την εκταμίευση .Για παράδειγμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ,που υπογράφεται την Παρασκευή θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τρεις μήνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχει θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία».

Αναφορικά με τις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη και αυτές που δρομολογούνται ο κ.Πιτσιόρλας είπε: «Υπογράφεται την Παρασκευή η σύμβαση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Σε συνδυασμό με τον Πειραιά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ολοκληρώνεται ένας κύκλος που μετατρέπει την Ελλάδα, σε ένα πολύ μεγάλο κόμβο στις διεθνείς μεταφορές. Ακολουθεί η ολοκλήρωση π ου αφορά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος του Ελληνικού,μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχει υποβληθεί στο ΣτΕ το σχέδιο .Μέσα στο 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό.Ακολουθεί το πρόγραμμα της παραχώρησης της Εγνατίας και οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες. ΔΕΠΑ,ΕΛΠΕ,ΔΕΗ.Για όλα θα υπάρχουν αντιδράσεις γιατί είναι θέματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ