Πετρόπουλος: Η διάταξη που αφορά στην περικοπή των συντάξεων θα καταργηθεί

Τη θέση της κυβέρνησης πως θα υπάρξει κατάργηση της διάταξης που αφορά την περικοπή των συντάξεων, αλλά και πως για 620.000 συνταξιούχους θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων που φτάνει κατά μέσω όρο 99 ευρώ μετά την ολοκλήρωση των τμηματικών καταβολών, επανέλαβε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο περιοδείας του.

Ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αλλά και στην ομιλία του που πραγματοποίησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο για πάνω από το 2060» επικαλούμενος τις αναλογιστικές μελέτες, αλλά και τις εκτιμήσεις των δανειστών.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρθηκε επίσης και στο ασφαλιστικό σύστημα που αφορά τους αγρότες, τονίζοντας πως και ο αγροτικός κόσμος θα δει αυξήσεις στις συντάξεις του. Επίσης μιλώντας για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ο υφυπουργός είπε ότι τα χαμηλά εισοδήματα έχουν ήδη πολύ χαμηλές εισφορές και πρόσθεσε πως θα υπάρξει μείωση των εισφορών στα υψηλά εισοδήματα.

«Δώσαμε 4.630.000.000 ευρώ στην περίοδο την δική μας διακυβέρνησης. Και μολονότι έγινε αυτό μας λένε ότι έχουμε πλεονάσματα γιατί δεν δίνουμε συντάξεις. Αποδεικνύεται όμως το αντίθετο. Ότι δηλαδή και συντάξεις δώσαμε και τις εκκρεμότητες μειώσαμε. Έχουμε λοιπόν την ικανοποίηση ότι διασφαλίσαμε τις συνθήκες που θα μας κάνουν βέβαιους για το μέλλον» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται για το μέλλον, σημείωσε πως όλοι οι δείκτες από εδώ και πέρα θα είναι θετικοί, για να συμπληρώσει ότι «σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές και παρατηρητές οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη ζώνη της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις πολιτικές επιλογές στο θέμα των συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που έρχεται ως πραγματική απειλή είναι η απότομη μείωση των συντάξεων, αν έρθει η ΝΔ στη κυβέρνηση».

«Όλοι τους, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης, η κ. Ξαφά λένε ότι οι συντάξεις αν δίνονται είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Και την ίδια ώρα αυτό που προτείνουν είναι 700 ή 600 ευρώ σύνταξη για όλους μετά το 67ο έτος της ηλικίας για όλους. Απορώ πώς βγαίνουν τέτοια γκάλοπ ότι η ΝΔ σαρώνει με τέτοιες υποσχέσεις για καταστροφή όσων δημιούργησε ο λαός τα τελευταία χρόνια», είπε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.