Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα με «εκπλήξεις» στην τιμή του

Με έκπτωση από τα διυλιστήρια ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα. Η έκπτωση είναι της τάξης των έξι λεπτών το λίτρο, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει την τελική τιμή του πετρελαίου στο 1,33 – 1,37 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αν και σήμερα οι παραγγελίες ήταν για μικρότερες ποσότητες σχετικά με πέρσι, η ανακοίνωση των εκπτώσεων από τα ΕΛΠΕ και από την Μοtor Oil αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και για τους καταναλωτές και για τους πρατηριούχους, καθώς οι χθεσινές εκτιμήσεις ανέφεραν τιμές έως και 1,44 ευρώ.

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ – μετά την έκπτωση στις εταιρίες εμπορίας, που ανέρχεται σε 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο – διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 1,31 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Energy, η τιμή αυτή μαζί με τα περιθώρια των εταιριών εμπορίας, εκτιμάται ότι θα πρέπει να οδηγήσει την τιμή διάθεσης στον τελικό καταναλωτή από 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο.  Την ίδια ώρα, η ΕΚΟ προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή από την εν λόγω εταιρία εμπορίας να είναι 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Ανταγωνιστική τιμολόγηση προσφέρουν και οι εμπορικές εταιρίες του ομίλου της Motor Oil (Shell, Avin, Cyclon) στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανέφεραν πηγές του ομίλου σε συνέχεια των ανακοινώσεων για έκπτωση στην τιμή προμήθειας του καυσίμου προς τους καταναλωτές.  Όπως σημειώνουν οι ανταγωνιστικές τιμές ισχύουν τόσο για τα αστικά κέντρα όσο και για την τροφοδοσία καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το δίκτυο του ομίλου ξεκινά από το 1,37 ευρώ το λίτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) χαιρετίζει με ανακοίνωσή της “την πρωτοβουλία του διυλιστηρίου HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ), να χορηγήσει έκπτωση 6 λεπτά ανά λίτρο στην τιμή διυλιστηρίου του πετρελαίου θέρμανσης, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές”.

“Επίσης, προσθέτει, χαιρετίζουμε και την βούληση του ετέρου διυλιστηρίου της MOTOR OIL να ακολουθήσει σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Συγχαίρουμε τους δύο ομίλους για τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους στις ανάγκες των συμπολιτών μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ