Παράταση σε τέσσερις περιοχές για το Κτηματολόγιο – Οι νέες προθεσμίες για τις δηλώσεις

Στην παράταση της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, στη Μεσσηνία, τη Βοιωτία και της Φωκίδα προχωρά η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Στις δύο πρώτες δίνεται παράταση στους κατοίκους εσωτερικού έως τις 10 Ιουλίου, ενώ στη Βοιωτία και τη Φωκίδα η συλλογή των δηλώσεων θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι.

Οι παρατάσεις βοηθούν τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά δεν είναι οριζόντιες, ακόμη και για τις ίδιες περιοχές εφόσον υπάρχουν διαφορετικές μελέτες. Αποτέλεσμα είναι η λήξη των προθεσμιών να δημιουργεί “πονοκέφαλο” στους ιδιοκτήτες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας που έχει χωριστεί σε δύο μελέτες, με αποτέλεσμα η πρώτη να έχει προθεσμία για τους κατοίκους εσωτερικού την 10η Ιουνίου και για τους κατοίκους εξωτερικού τη 10η Σεπτεμβρίου, ενώ ως προς τη δεύτερη οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις μέχρι τις 8 Ιουλίου εφόσον κατοικούν στην Ελλάδα και έως τις 7 Οκτωβρίου εφόσον είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.