Παπαθανάσης: Θέλουμε να ανοίξει η εστίαση αλλά δεν “χωρά” στην κινητικότητα – Τι είπε για το ψάρεμα

“Θέλουμε να ανοίξει η εστίαση, αλλά δεν “χωρά” στην κινητικότητα” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί έγινε επιλογή να ανοίξουν τα σχολεία και δεν έγινε η επιλογή να ανοίξει η εστίαση απάντησε ότι “η εστίαση είναι κάτι διαφορετικό, έχει μια άλλη δυνατότητα λειτουργίας και θα πρέπει να περιμένουμε .Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Θέλουμε να ανοίξει η εστίαση αλλά αυτή τη στιγμή δεν χωρά στην κινητικότητα και στο μοντέλο που έχουν οι επιδημιολόγοι. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την γνωρίζουμε όλοι “.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η “εστίαση ξεκίνησε τον Μάιο με τους εξωτερικούς χώρους και στη συνέχεια είχαμε τους εσωτερικούς χώρους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει αυτό, θα περιμένουμε .΄Αλλωστε υπάρχει μια σειρά στα πράγματα .Όταν έρθει η ώρα και Επιτροπή θα δει ότι μπορεί να ανοίξει η εστίαση θα ανοίξει”.

Για το ψάρεμα

Όσον αφορά στο πότε θα αρθεί η απόφαση για απαγόρευση του ψαρέματος για τους ερασιτέχνες του κλάδου είπε “δεν είναι μόνο αυτό το αίτημα αλλά είναι και πολλά άλλα αιτήματα τα οποία μπαίνουν στη συζήτηση. Αυτήν τη στιγμή δεν κρίνεται από την Επιτροπή ότι μπορούν να μπουν σε αυτήν κινητικότητα που επιτρέπεται. Για τους λόγους που γνωρίζει μόνο η επιτροπή “. Και πρόσθεσε ότι “τα στοιχεία συζητούνται κάθε φορά, κάθε Παρασκευή με την Επιτροπή των επιδημιολόγων”.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ