Παπανάτσιου στον Realfm 97,8: Ποιοι θα πάρουν αύριο το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

Στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης της Α΄ζώνης και των ορεινών δήμων της Β΄κλιματικής ζώνης θα πιστωθεί αύριο το αναδρομικό επίδομα, όπως τόνισε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε φέτος μειωμένο το επίδομα θέρμανσης και υπάρχει θέμα με την Α ζώνη που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ψύχος. Τα μισά χρήματα από αυτά που είχαν πάρει πέρυσι θα μπουν αύριο στο λογαριασμό τους. Δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε την πίστωση στο 2018.Αυτοί που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη θα βοηθηθούν ενώ επίδομα θα λάβουν και οι δικαιούχοι που διαμένουν στους ορεινούς δήμους της Β΄κλιματικής ζώνης»υποστήριξε.

Σύμφωνα με την υφυπουργό,σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και αμέσως θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων. « Παράλληλα οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως 15/1, ενώ τα χρήματα θα έχουν πιστωθεί το αργότερο, έως τις 15 Φεβρουαρίου. Η δεύτερη δόση του επιδόματος δοθεί στις 30 Ιουνίου».

Η κα Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. «Πρέπει να δούμε πρώτα συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να πιαστούν και οι στόχοι» είπε χαρακτηριστικά.

Η υφυπουργός Οικονομικών επίσης προανήγγειλε ότι άμεσα θα δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσής ενδιαφέροντος για τους Ειδικούς Εκτιμητές που θα συμμετάσχουν στις Επιτροπές που θα συγκροτηθούν σε όλη τη χώρα για τη διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών τιμών. «Οι αντικειμενικές τιμές που θα πρέπει να υπολογιστούν το 2018 θα αφορούν μόνο τους εκτιμητές και τα στοιχεία από τις τράπεζες.Το πιο πιθανό είναι η αποστολή του ΕΝΦΙΑ του 2018 να γίνει μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων . Πιστεύουμε να είναι έτοιμος αρχές Ιουλίου. Η δευτεροβάθμια επιτροπή ,τριμερής, θα ζητήσει εκτιμήσεις από εμπειρογνώμονες για να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους για τις νέες αντικειμενικές. Ό,τι κριθεί θα βγει .Το τι θα γίνει με τους συντελεστές θα το δούμε αφού έχουμε τις αντικειμενικές» είπε.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές έως 50.000 ευρώ η κα Παπανάτσιου υποστήριξε ότι σήμερα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών άνω των 50.000 ευρώ.

Aκούστε εδώ το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.