Παπανάτσιου: Μετά το Πάσχα οι 120 δόσεις για τα Ταμεία και την εφορία – Τι είπε για το πακέτο φοροελαφρύνσεων – ΒΙΝΤΕΟ

“Μετά το Πάσχα θα έρθουν οι 120 δόσεις” είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Πρωινή Βάρδια”, η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως το ότι η ρύθμιση δεν έχει έρθει ακόμα, δεν έχει να κάνει με την αντίδραση των Θεσμών. 

“Έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη και των δανειστών γιατί η διαχείριση που έχουμε κάνει στο δημοσιονομικό φέρνει καλά αποτελέσματα. Δεν είναι καν θέμα συζήτησης με τους Θεσμούς οι 120 δόσεις. Θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε” είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι “θα έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις και για τα Ταμεία και την εφορία μετά το Πάσχα”.

Σύμφωνα με την ίδια “τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εκεί θα εφαρμόζονται οι 120 δόσεις σε περισσότερους. Στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Γίνονται σκέψεις για μίνιμουμ αριθμό δόσεων τις 18 και μάξιμουμ τις 120”.

Σχετικά με το ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι στις οφειλές του 2019 για να υπαχθούν στις 120 δόσεις, η κ. Παπανάτσιου είπε ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν και τα δημόσια οικονομικά.

“Δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για πακέτο φοροελαφρύνσεων που θα στοχεύουν στη μεσαία τάξη, η κ. Παπανάτσιου είπε τα εξής:

“Η οικονομία πηγαίνει καλά, το 10ετές πολύ καλά, έχουμε βγει από μνημόνια, κάναμε αίτημα στον ESM για αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Αυτό το κλίμα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια μέτρα. Συζητάμε διάφορα, τα κοστολογούμε και μετά τις γιορτές θα δούμε. Και μείωση ΦΠΑ έχει συζητηθεί και μείωση φορολογικών συντελεστών έχει συζητηθεί. Τα κοστολογούμε… Έχουμε κάνει κινήσεις για τη μεσαία τάξη, έχουν χαμηλώσει οι εισφορές του ΕΦΚΑ, έχει μειωθεί ο συντελεστής από το 26%”.

Όπως τόνισε η κ. Παπανάτσιου, “η δική μας πολιτική είναι για τους περισσότερους, δεν είναι για τους λίγους. Την προκαταβολή φόρου τη συζητάμε γενικά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες”.

Ανέφερε επίσης, ότι εφόσον η οικονομία πηγαίνει καλά προσπαθούμε ό, τι μέτρα φέρνουμε από εδώ και στο εξής να έρχονται για να μένουν.

Σχετικά με τις επιστροφές φόρου είπε ότι “προσπαθούμε να επιστρέφουμε τους φόρους σε όσους δικαιούνται άμεσα. Γι’ αυτό και έχουμε νομοθετήσει το ότι κάτω από 10.000 ευρώ να επιστρέφονται γρήγορα χωρίς ελέγχους. Εξετάζεται μόνο αν υπάρχει άλλη οφειλή ώστε να συμψηφιστεί”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ