Πακέτο πέντε σημείων για τις πρώτες μειώσεις φόρων

Πακέτο πέντε σημείων για τις πρώτες μειώσεις φόρων

«Πακέτο» ρυθμίσεων με τις οποίες θα επιδιώκεται η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα εισοδήματα, στην περιουσία και τις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών θα προσπαθήσει να θέσει η κυβέρνηση στο τραπέζι των επόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ταυτόχρονα με την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στα έσοδα του Δημοσίου, αλλά και να διευκολυνθεί η διαδικασία επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, σε μία σύντομη ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προανήγγειλε φορολογικές ελαφρύνσεις υπό τις προϋποθέσεις της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για το 2014, της βελτίωσης της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει αρχίσει να συντάσσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για μειώσεις φόρων που επιβάλλονται σε εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και οικονομικές συναλλαγές, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που ήδη υπερκαλύπτονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, οι οποίοι έχουν τεθεί με το μνημόνιο και ταυτόχρονα δρομολογούνται εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φοροελεγκτικών υπηρεσιών και σε αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, θα πρέπει να ξεκινήσει πλέον η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να θέσει στο τραπέζι των επικείμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα τα ακόλουθα μέτρα:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τι φέρνουν τα εκκαθαριστικά του Ιουνίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ