Πάγιες δαπάνες: «Ψαλίδι» στο εύρος των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης

Ξεκάθαρα επιλεκτικό θα είναι το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, όπως τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών: Μάλιστα φρόντισε να διευκρινίσει τόσο ότι τη χρηματοδότηση των εξόδων για πάγιες δαπάνες θα την λάβουν κυρίως «μεσαίες προς μεγάλες επιχειρήσεις», όσο και ότι θα αφαιρεθεί από τα σχετικά ποσά κάθε είδους ενίσχυση που έχει λάβει μία εταιρεία.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Δομημένο σε μια άλλη λογική από τους κύκλους των ενισχύσεων μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα είναι το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων, όπως φως- νερό- τηλέφωνο: Κυρίαρχο στοιχείο για την χορήγηση της ενίσχυσης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως η στόχευση στις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι μόνο στο κριτήριο του μειωμένου τζίρου, καθώς ενδέχεται μια επιχείρηση να παρουσιάζει συρρίκνωση του κύκλου εργασιών αλλά να είναι κερδοφόρα. Έτσι, στο «τραπέζι» έχει πέσει το κριτήριο των δαπανών και της ζημιάς που προκαλούν σε μία επιχείρηση από την στιγμή που δεν μπορούν αυτές να καλυφθούν.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ