‘Οτι πρέπει να ξέρετε για τις δαπάνες που εκπίπτουν στην εφορία

‘Οτι πρέπει να ξέρετε για τις δαπάνες που εκπίπτουν στην εφορία

 

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» θα πουν και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι, που θα δουν το καθαρό διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Με τη σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν φέτος θα διαπιστώσουν σημαντική αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης.

Ειδικότερα για τις νέες διατάξεις που ισχύουν για τα εισοδήματα του 2013 (φορολογικές δηλώσεις 2014) καταργήθηκε η έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογούμενου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις κι αυτές μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Επίσης εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο οι δαπάνες για δωρεές χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

 

 

 

 

 

Πηγή: Έθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ