Ομπάμα:”Ναι” σε νέο κούρεμα

Ομπάμα:”Ναι” σε νέο κούρεμα

Ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, καθώς όπως είπε, λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και κάνει σκληρές μεταρρυθμίσει.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου, ο αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα είναι υπέρ μίας νεάς αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους,  συμφωνώντας με το ΔΝΤ, το οποίο συνεχίζει να επιμένει σε νέο κούρεμα χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέαας. Στο Ταμείο πιστεύουν ότι χωρίς κούρεμα, το χρέος ούτε θα γίνει ποτέ βιώσιμο, ούτε θα αποπληρωθεί ποτέ.

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι η τρόικα και η Ελλάδα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και η Ελλάδα θα αναλάβει νέα δέσμευση για τις μεταρρυθμύσεις, που όπως υπογράμμισε, είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν επανεκλεγεί ο Μπάρακ Ομπάμα θα επιδιώξει να ξεκινήσει άμεσα νέος διάλογος με τους ισχυρούς της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους. Αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα συγκρουστεί με την Άνγκελα Μέρκελ στην προσπαθειά του να προστατεύσει το πρόγραμμα σταθερότητας των ΗΠΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ