Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για τα “κομμένα” δώρα των δημοσίων υπαλλήλων – Πότε θα βγει η απόφαση – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συζήτηση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη των περικοπών στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συζήτηση ουσιαστικά εξελίχθηκε σε μάχη στατιστικών στοιχείων μεταξύ των δικηγόρων του Δημοσίου και των των δικηγόρων των προσφευγόντων. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου είπαν ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων από την περικοπή των δώρων και πρόσθεσαν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερότητα και μονιμότητα στην εργασία τους. Είπαν επίσης ότι δεν μιλάμε για τεράστια ποσά και ότι το επίπεδο διαβίωσης δεν μπορεί να κριθεί σε σχέση με ό,τι έπαιρναν στο παρελθόν αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα. Πρόσθεσαν ακόμη ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες πολιτών έχουν πληγεί από την κρίση.

Μίλησαν για ένα ποσό 4 δισ. ευρώ με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο δημόσιος προϋπολογισμός αν γίνουν δεκτές οι προσφυγές.

Από την πλευρά τους όσοι έχουν προσφύγει είπαν ότι δεν πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό και ότι δεν έγιναν τόσες πολλές προσφυγές. Σε κάθε περίπτωση τα ποσά δεν υπερβαίνουν τα 125 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε επίπεδο δεκαετίας. Χαρακτήρισαν ύβρη κατά του ελληνικού λαού την περικοπή των επιδομάτων.

Όσον αφορά στο πότε θα βγει η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναμένεται τουλάχιστον σε δύο μήνες ή και περισσότερο.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ