Ολάντ: Πλεονέκτημα η νίκη μου

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, το οποίο έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στην αριστερά, αποτελεί “ένα πλεονέκτημα στον οικονομικό ανταγωνισμό”.

   “Η πλειοψηφία που δόθηκε ώστε η κυβέρνηση να καθοδηγήσει την πολιτική της χώρας μας είναι μια πλειοψηφία πιο ισχυρή, σταθερή, συνεκτική, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, και είναι αυτή η πλειοψηφία που θα μας δώσει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και διάρκεια”, δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λος Κάμπος στη σύνοδο κορυφής της G20.

   Κατά την άποψή του “αυτό είναι ένα πλεονέκτημα στον οικονομικό ανταγωνισμό”.

   Ο ίδιος παραπονέθηκε ότι “πολλές χώρες, ευρωπαϊκές και μη, που κυβερνώνται από συνασπισμούς, πρέπει να κάνουν συνεχώς διαπραγματεύσεις για το αν μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση ή όχι”.

   Ο Ολάντ αναφέρθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που ανήκει σε ένα συνασπισμό, κάτι που την κάνει να διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση για να πάρει αποφάσεις για τον προϋπολογισμό του κράτους.

Αντίθετα “έχουμε στη Γαλλία, από τα θεσμικά όργανα, αλλά επίσης και από την ψήφο των Γάλλων, μια ικανότητα να ενεργούμε ταχύτερα από τους άλλους”, σημείωσε με ικανοποίηση, “η οποία μου επιτρέπει να κάνω τον σύνδεσμο ανάμεσα στην κατάσταση της Γαλλίας και τη θέση του αρχηγού του κράτους στα μεγάλα “ραντεβού”, αυτό της G20, εκείνο του Ρίο αύριο, και προφανώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ