Οικονόμου: Τι απάντησε για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στο ψωμί

Διευκρινίσεις για το εάν θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη βασικής διατροφής όπως είναι το  ψωμί έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις τιμές στην αγορά και αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Έχουμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που έχει αγγίξει τα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Πάντοτε σε συνδυασμό με την τήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού, κάθε δυνατότητα που υπάρχει θα αξιοποιείται για να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών’, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

“Σε ό, τι αφορά την αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων έχουμε μιλήσει πολλές φορές και διατυπώσει την άποψη γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί και ποια είναι τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στην εκτέλεση προϋπολογισμού και ποιες  είναι οι αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Γεωργαντάς για τη μείωση ΦΠΑ στο  ψωμί: Είναι κάτι που θα το εξετάσει συνολικά η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στην ερώτηση δημοσιογράφου από το ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα εάν ο ΦΠΑ στα προϊόντα  άρτου  θα μειωθεί από  το 13% στο 6% είχε πει ότι “Η κυβέρνηση όπως έχει αναφέρει, δεν έχει δεσμευθεί σε συγκεκριμένες κινήσεις του επόμενου διαστήματος. Αλλά αποδεικνύεται ότι βρίσκεται πάντα πάνω από το πρόβλημα, παρακολουθώντας το και βεβαίως δεν θα διστάσει όποτε χρειαστεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση”.

Και συνέχισε λέγοντας   ότι “είναι κάτι που θα το εξετάσει συνολικά η κυβέρνηση η οποία βρίσκεται πάνω από τα προβλήματα, κατανοώντας ότι αυτόν που πρέπει να προστατεύσει είναι ο καταναλωτής και ιδίως τον ευάλωτο καταναλωτή τον οποίο προσπαθεί με διάφορους τρόπους να στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

Πηγή: enikonomia.gr 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ