Οικονόμου: “Πυρά” κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις γονικές παροχές – Ποιους στηρίζουμε με το μέτρο

Νέα “πυρά” κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιάννη Οικονόμου με επίκεντρο τις γονικές παροχές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι “εμείς δεν θέλαμε να βάλουμε φόρους στη μεσαία τάξη αλλά αναγκαστήκαμε για να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια” ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί για λίγους και κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο κ. Οικονόμου είπε τα εξής:

“Νομίζω ότι όλοι σήμερα ξέρουμε τι έγινε… Η περιβόητη, η περήφανη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου οδήγησε σε μεγάλα αχρείαστα βάρη στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία επέλεξε ο κ. Τσίπρας -καθ’ ομολογίαν και δική του στη Θεσσαλονίκη και του κ. Τσακαλώτου και πολλών στελεχών και βουλευτών του- να φορτώσουν με εξοντωντικό τρόπο στη μεσαία τάξη.

Επέλεξε να προβούν στη φορολογική αφαίμαξη, επέλεξε να επιβάλει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να πληρώνει περισσότερα από όσα βγάζει για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όλο αυτό, ήταν έργο της προοδευτικής διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμμένο και όλους τους υπόλοιπους” .
Αυτούς στηρίζουμε με το μέτρο των γονικών παροχών

Αναφερόμενος στο θέμα των γονικών παροχών συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι “δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους έχουν κινητή και ακίνητη περιουσία μέχρι του ύψους των 800.000 ευρώ να τη μεταβιβάσουν χωρίς να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ στα παιδιά τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθώντας να υποστηρίξει το αφήγημα νομοθέτησης για λίγους και ισχυρούς, προβάλλει διάφορα επιχειρήματα, αξιοποιεί φωτογραφικά κάποια στατιστικά στοιχεία αποκρύπτοντας την ουσία της αλήθειας. Ποια είναι η ουσία της αλήθειας; Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος έχει σήμερα μια περιουσία που είναι από 150 χιλιάδων ευρώ και πάνω, μια περιουσία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αγροτεμάχια, μετρητά άλλα και κινητά στοιχεία, θα μπορεί να τα μεταβιβάζει στα παιδιά του χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “Εδώ λοιπόν γεννάται το ερώτημα: μια οικογένεια που θέλει να δώσει στα παιδιά της 10 χιλιάδες ευρώ, 20 χιλιάδες ευρώ, 30 χιλιάδες ευρώ από το κομπόδεμα που μάζεψε ή κάποια άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία για τα οποία μέχρι τώρα θα πλήρωνε 10% φόρο, είναι μια οικογένεια που ανήκει στην ελίτ; Είναι οι πλούσιοι; Είναι οι λίγοι; Είναι αυτοί οι ισχυροί για τους οποίους νομοθετεί η κυβέρνηση μας ;”.

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας ότι “Δεν έχουν υπόψη τους στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν τέτοιες οικογένειες στην ελληνική κοινωνία που έχουν μάθει αξιακά τα χρήματα που μαζεύουν με κόπο να τα δίνουν στα παιδιά τους στο ξεκίνημα της καινούριας ζωής, στο πρώτο τους βήμα επαγγελματικά; Αυτό είναι και αξιακό στοιχείο της ελληνικής οικογένειας, πέραν από την οικονομική του διάσταση. Είναι πλούσιοι, όσοι θέλουν να δώσουν 20 χιλιάδες ευρώ, 30 χιλιάδες ευρώ στα παιδιά τους για να ανοίξουν την επιχείρησή τους ή να κάνουν το πρώτο τους βήμα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “οποιαδήποτε απόπειρα -λόγω της έλλειψης μιας συγκροτημένης πολιτικής πρότασης στην οικονομική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ – να μας ταυτίσει με μια δήθεν ελίτ που έχουν στο μυαλό τους με τα δίπολα τοξικά που αναπαράγουν ρητορικοί και προσεγγίσεις άλλων εποχών που επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε ότι είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν, διαψεύδεται όχι από αυτά που λέω εγώ, ή από αυτά που υποστηρίζουν τα στοιχεία της κυβέρνησης, διαψεύδεται από τα αποτελέσματα της πολιτικής μας σε όλα τα επίπεδα, της οικονομικής μας πολιτικής, της μεταρρύθμισής μας, της υποστήριξης που δίνουμε μέσα από την πολιτική μας σε όλο τον ελληνικό λαό οριζόντια”.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ