Οικονόμου για Market pass: Ο σκοπός του μέτρου είναι να ενισχυθεί η ελληνική κοινωνία – Θα το ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τα πρόσφατα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse για τη χορήγηση επιδόματος τροφίμων, το επονομαζόμενο “market  pass” σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οικονόμου για market pass: «Ο σκοπός του μέτρου είναι να ενισχυθεί η ελληνική κοινωνία»

«Ο σκοπός του μέτρου είναι να ενισχυθεί η ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως «δεν είναι το μοναδικό μέτρο. Θυμίζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή της ακρίβειας στην καθημερινότητα των πολιτών, σειρά μέτρων και ενισχύσεων και οριζόντιων και πιο στοχευμένων. Αυτό γίνεται όλο το τελευταίο διάστημα. Αξιοποιούμε το μέρισμα της ανάπτυξης και της οικονομικής πολιτικής, τις επιτυχίες μας και το επιστρέφουμε πίσω ως κοινωνικό μέρισμα στην κοινωνία, για να μπορέσει να αντέξει από τις πιέσεις της εισαγόμενης ακρίβειας». Πρόσθεσε ότι η σχετική τροπολογία με την οποία θεσπίζεται η κάρτα αγοράς κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα και έθεσε το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τη στήριξη των πολιτών ή θα αποτελέσει εθνική εξαίρεση από σημαντικές προσπάθειες που αφορούν την κοινωνία και την πατρίδα.

«Αυτό έγινε με τη στήριξη στους λογαριασμούς  ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια, αυτό γίνεται με την στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με τους αγρότες, στις επιχειρήσεις μας. Αυτό έγινε με την ενίσχυση για τα καύσιμα όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό γίνεται με το επίδομα θέρμανσης.  Αυτό γίνεται με την στήριξη που παίρνουν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας τις ημέρες αυτές από χθες. Αυτό γίνεται με το καλάθι του νοικοκυριού, αυτό γίνεται με τους ελέγχους στην αγορά, αυτό γίνεται και με την συγκεκριμένη κάρτα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 6μηνών σε μια ενίσχυση 10%»,  σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης μίλησε και για το θέμα του πληθωρισμού. «Θυμίζω πως ο πληθωρισμός ήταν κάτω από το 10%  τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να έχουν ένα ακόμη εργαλείο, μια ακόμη δυνατότητα  οι Έλληνες πολίτες για να αντέξουν  την οικονομική πίεση στην καθημερινότητα τους που προέρχεται από το εξωτερικό. Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει για όσο κρατά αυτό το φαινόμενο, για όσο οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας βάζουν δυσκολίες στις καθημερινότητες μας  και σε όλη τη πτυχή του οικονομικού βίου των πολιτών, να εξαντλεί κάθε δυνατότητα και κάθε περιθώριο χωρίς να επιβαρύνει  δημοσιονομικά την οικονομία και τη χώρα για να μπορούν οι πολίτες να αντέξουν,  για να έρχεται η ακρίβεια  με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα  στη ζωή και στην καθημερινότητα τους»,  είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ