Οικονομία χωρίς “δίχτυ ασφαλείας”

Οικονομία χωρίς “δίχτυ ασφαλείας”

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) δεν μπορεί να κάνει περισσότερα για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία, εάν η χώρα οδηγηθεί στο τέλος του έτους στον δημοσιονομικό βράχο των φορολογικών αυξήσεων και των περικοπών των κρατικών δαπανών, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας χτες.

«Θα ήταν καλό οι φορολογικές αρχές να ενεργούν από κοινού. Υπάρχει ένα όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Ρίτσαρντ Φίσερ στην τηλεόραση του CNBC. «Δεν μας βλέπω ως δίχτυ ασφαλείας» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και οι ρεπουμπλικανοί αντίπαλοί του, έχουν 48 ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσουν στον περιορισμό του ελλείμματος της χώρας, ή να αναλάβουν τον κίνδυνο των μαζικών αυξήσεων φόρων και των περικοπών στις δαπάνες, που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα ύφεση.

«Όσα περισσότερα κάνουμε, τόσο περισσότερο δίνουμε σε αυτά τα παιδιά που είναι οι πολιτικοί μας τη δικαιολογία να μην κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν », είπε ο Φίσερ, ο οποίος περιγράφεται ως «γεράκι» καθώς ανήκει στο αποκαλούμενο αντιπληθωριστικό μπλοκ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι επί του παρόντος απειλή, αλλά τόνισε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν θα αρχίσουν να ασχολούνται σοβαρά, μέχρι να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα που δημιουργείται από τη αδιευκρίνιστη δημοσιονομική πολιτική των πολιτικών ηγετών της χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ