«Οι τράπεζες και οι ευθύνες τους»

Να αναλάβουν οι τράπεζες τις ευθύνες τους και να κινητοποιήσουν πόρους, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία, ζήτησε από το βήμα ημερίδας με θέμα “Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής: Ευρώπη 2020”, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι “οι τράπεζες οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να κινηθούν με ταχύτητα, να κινητοποιήσουν διαθέσιμους πόρους και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις. Και σε όλο αυτό, καθοριστική προϋπόθεση είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν θα έχουν άμεση απόδοση και δεν αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα την οικονομική δραστηριότητα, κάτι που θα γίνει μακροπρόθεσμα. Αντίθετα, όπως σημείωσε, βραχυπρόθεσμα θα εντείνουν την ύφεση με δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και υπογράμμισε: “Πρέπει να αντιστρέψουμε την πορεία καταστροφής των ΜμΕ για να στηρίξουμε την απασχόληση. Εάν οι τράπεζες θέλουν κεφαλαιακή ενίσχυση πρέπει να χρηματοδοτήσουν τις ΜμΕ. Εάν θέλουν οι ΜμΕ τραπεζικές πιστώσεις θα πρέπει να προστατεύσουν την απασχόληση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ