Οι Σλοβάκοι ζητούν να πληρώσουμε το τίμημα

Οι Σλοβάκοι ζητούν να πληρώσουμε το τίμημα

 

Απρόθυμος να παραχωρήσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εμφανίστηκε σήμερα στην Μπρατισλάβα ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

 “Δεν κλίνουμε προς τη χορήγηση επιπρόσθετου χρόνου στην Ελλάδα”, είπε στους δημοσιογράφους ο Φίτσο, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του δεν βλέπει ευνοϊκά ούτε μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους.

“Τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι Έλληνες δεν έλυσαν το πρόβλημα του χρέους. Αντιθέτως, αυξήθηκε περισσότερο”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα θα πρέπει κατ’ αρχήν να πληρώσει το τίμημα και κατόπιν θα μπορούμε να την βοηθήσουμε”.

Ο Φίτσο διευκρίνισε πάντως ότι “δεν θέλει να είναι ένας εξτρεμιστής πολιτικός που θα πετούσε οποιονδήποτε με τις κλοτσιές έξω από την ευρωζώνη”.

Η Σλοβακία, μία από τις φτωχότερες χώρες της ευρωζώνης, υιοθέτησε το ευρώ το 2009 και έχει επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας για να διατηρήσει σε ισορροπία τα δημοσιονομικά της. Ήταν επίσης η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο αρχικό σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, το 2010 και η τελευταία που επικύρωσε την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ