Οι παροχές σε είδος θα φορολογηθούν με τις φετινές δηλώσεις

Οι παροχές σε είδος που δόθηκαν το 2014 σε εργαζόμενους θα φορολογηθούν για πρώτη φορά με τις φετινές δηλώσεις, εφόσον υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.

Πρόκειται για παροχές που αφορούν σε δαπάνες μέσω εταιρικών πιστωτικών καρτών, τη χρήση εταιρικών αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων κ.α., σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Σε ότι αφορά τις παροχές σε είδος του 2015, σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου διευκρινίζεται ότι δεν θα υποβληθούν σε μηνιαία παρακράτηση φόρου και ότι, όπως και φέτος, ο φόρος υπολογισθεί και θα καταβληθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

 Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «όσον αφορά στις παροχές σε είδος, λόγω του ότι η αποτίμησή τους είναι δυσχερής έως και αδύνατη κατά τη στιγμή της χορήγησής τους γίνεται δεκτό ότι δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών αλλά ο οφειλόμενος φόρος υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, δεδομένου ότι η αξία τους (εφόσον αυτές φορολογούνται) προσαυξάνει το εισόδημα από μισθωτή εργασία των δικαιούχων. Σε περιπτώσεις που έχει ήδη διενεργηθεί παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών, ο φόρος αυτός θα συμψηφισθεί κατά την εκκαθάριση».

 

Διαβάστε περισσότερα στο  enikonomia.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ