Οι μηνύσεις των συνταξιούχων

“Έλληνες συνταξιούχοι μηνύουν το κράτος για το κούρεμα” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Financial Times, που αναφέρεται στις περιπτώσεις δύο Ελλήνων συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και ζητάνε να αποζημιωθούν από το κράτος λόγω του “κουρέματος”.

Συγκεκριμένα γράφει η Financial Times ότι “μια 76χρονη χήρα ζητάει ως αποζημίωση 200.000 ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί στην επένδυσή της σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, η αξία των οποίων μετά το κούρεμα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.”

“Οι Έλληνες συνταξιούχοι πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα” επισημαίνει η εφημερίδα καθώς “τα δύο τελευταία χρόνια οι συντάξεις τους έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ένα τέταρτο”.

Στη συνέχεια ωστόσο η Financial Times αναφέρει ότι “οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εξυγιάνει την οικονομία της χώρας, εμποδίζονται από τις σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών. Τα μέτρα όμως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία προκειμένου να μην χρειαστεί η Ελλάδα οικονομική ενίσχυση από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για τα επόμενα χρόνια” σημειώνει η εφημερίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ