Οι δύο βασικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην επιστρεπτέα 7 και την επιστρεπτέα 6

Τις δύο βασικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην επιστρεπτέα 7 και την επιστρεπτέα 6 εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA . Όπως είπε σχετικά με την επιστρεπτέα 7 “υπάρχουν δύο ουσιώδες διαφορές από την επιστρεπτέα 6 προκειμένου να βοηθήσουμε : όταν κοιτάμε το τζίρο του 2020 σε σχέση με το 2019 γιατί υπάρχει και αυτό το κριτήριο ,δεν θα ισχύει αυτό το κριτήριο για τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι κλειστές συν κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες όπως είναι για παράδειγμα τα καταστήματα ΟΠΑΠ ή σχολές οδηγών. Και παράλληλα βάζουμε όλες τις νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μέσα χωρίς μείωση τζίρου εκτός εάν έχουν πάρει επιστρεπτέα 5 και επιστρεπτέα 6 , οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου”.

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι η επιστρεπτέα 7 “Θα δοθεί προς το τέλος του Απριλίου. Ήδη φτιάχνουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ξεκινήσει η πρώτη φάση όταν ολοκληρωθεί η έκτη επιστρεπτέα , πρώτη φάση δηλώσεων .Θα περιλαμβάνει το πρώτο τρίμηνο κατά αντιστοιχία το 50% δεν θα επιστρέφεται .Θα είναι ύψους 1 δις. ευρώ , θα έχει το κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ . Θα έχει και πάλι σκαλοπάτια για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους για παράδειγμα εργαζόμενους 20. Το κατώτατο όριο δεν θα είναι 4.000 θα είναι 8.000.Στις επιχειρήσεις τις οποίες βοηθάμε που ήταν κλειστές μπαίνει και το λιανεμπόριο”.

Για την επιστρεπτέα 6

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επιστρεπτέα 6 λέγοντας ότι στις 16 Μαρτίου ολοκληρώνεται η πληρωμή του κύκλου αυτού και πρόσθεσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι τις 18 Μαρτίου, “αυτοί που δήλωσαν στοιχεία στο myesoda αλλά δεν έκαναν τελικά την υποβολή της αίτησης για σφάλμα, για παράλειψη, να μπορέσουν να κάνουν και αυτοί αίτηση ώστε να πάρουν και αυτοί χρήματα “.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ