Ο Βρούτσης για τη συμφωνία ΟΤΟΕ-ΕΕΤ

Ο Βρούτσης για τη συμφωνία ΟΤΟΕ-ΕΕΤ

Μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

 

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνονται όχι μόνο μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου, αλλά και ρήτρα προστασίας της απασχόλησης.

 

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει τις σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, στο νέο θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, να αυτενεργούν και να λαμβάνουν συναινετικές και ώριμες αποφάσεις για την προστασία της απασχόλησης, για την κοινωνική ηρεμία και συνοχή.

 

Εύχομαι και ελπίζω ότι την ίδια θετική κατάληξη θα έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες, μπορούν και πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα απέναντι στον τεράστιο αριθμό εργαζομένων και επιχειρήσεων που εκπροσωπούν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ