Ο Βαρουφάκης στη Bild: Η Μέρκελ πρέπει να ηγηθεί

“Η Μέρκελ πρέπει να ηγηθεί” είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, στην ηλεκτρονική της έκδοσης, όπου σήμερα δημοσιεύει το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός σημείωσε εκτός των άλλων, ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς,

Ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη Bild: “Όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που μεταδίδει αποσπάσματα της συνέντευξης.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι “έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας”, είπε, προσθέτοντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων “με ξεκάθαρη και εύρωστη” πρόταση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης στη Bild: Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε μία νύχτα εάν η Μέρκελ είναι παρούσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ