Ο συνταξιούχος που δικαιώθηκε για τα αναδρομικά: Με πήραν τηλέφωνο όλα τα ΚΑΠΗ για πληροφορίες

Έχει εξελιχθεί σε “εφιάλτη” του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε ότι ο ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών οφείλουν να του επιστρέψουν περισσότερα από 11.000 ευρώ από την κατάργηση των δώρων στις συντάξεις, ο 70χρονος Οδυσσέας Τσολογιάννης, καλεί σε γενικό… ξεσηκωμό τους συνταξιούχους όλης της χώρας να κινηθούν δικαστικά, διεκδικώντας τα χρήματα που έχασαν από την κατάργηση του δώρου.

“Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή μου, με πήραν σχεδόν από όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας και ζητούσαν πληροφορίες. Εγώ τους συνέστησα να ξεκινήσουν τον αγώνα και κάποια στιγμή θα δικαιωθούν” είπε στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο κ. Τσολογιάννης μεταξύ άλλων είπε ακόμη ότι “μόνος μου κατέθεσα την πρώτη αγωγή και απορρίφθηκε, διότι δεν είχα δικηγόρο, έτσι προβλέπει ο νόμος. Όμως, στη συνέχεια πήρα δικηγόρο και τελικά έλαβαν υπόψιν και την πρώτη αγωγή. Ο ΕΦΚΑ θα μου επιστρέψει 6.689 ευρώ και το ΕΤΕΑΕΠ 4.445 ευρώ, ενώ περίπου 100 ευρώ θα λάβω για ηθική βλάβη, για το διάστημα από 1/1/2013 έως 23/7/2015”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχουν δικαίωμα να ασκήσει έφεση ο ΕΦΚΑ γιατί η απόφαση στηρίχθηκε σε απόφαση του ΣτΕ” και τόνισε ότι θα συνεχίσει να καταθέτει αγωγές “διότι συνεχίζουν ακόμα και στους νόμους που δικαιώθηκα να μου κρατάνε χρήματα, έτσι οι αποδείξεις έρχονται με μειωμένη σύνταξη”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.