Ο Ρωμανιάς καταγγέλλει: Ο Κουτεντάκης πρότεινε την αύξηση της εισφοράς για την υγεία – ΒΙΝΤΕΟ

Στην καταγγελία ότι ήταν ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, διάδοχος του Παναγιώτη Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκείνος που πρότεινε στους δανειστές αύξηση της εισφοράς για την υγεία και στις επικουρικές συντάξεις προχώρησε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

«Tο πρώτο πεντάμηνο (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Κουτεντάκης (νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής) πήγαινε ως επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί το ασφαλιστικό. Μεταξύ άλλων η ομάδα με τον κ. Κουτεντάκη εισηγήθηκε να αυξηθεί η εισφορά για την υγεία και επί των επικουρικών συντάξεων από 0% στο 6%. Έγινε το 4% στις κύριες συντάξεις 6%, και το 0% έγινε 6% και στις επικουρικές» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Μου κάνει εντύπωση… Η ομάδα αυτή πήγαινε και έκανε διαπραγμάτευση, δεν είχε ιδέα για το ασφαλιστικό, και διαπραγματευόταν για το ασφαλιστικό» πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς.

«Πουθενά δεν ισχύει στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα δεν ίσχυε, ίσχυσε με πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης. Και δεν έγινε με πρόταση των δανειστών, αλλά με πρόταση της ελληνικής πλευράς.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.