Ο Ομπάμα “ανέβασε” το ευρώ

Το € ανατιμάται λόγω… Ομπάμα

 

Το ευρώ ανατιμάται έναντι του δολαρίου, καθώς η επανεκλογή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυξάνει τις πιθανότητες να συνεχισθούν οι πολιτικές νομισματικής ώθησης στην οικονομία που τείνουν να εξασθενούν το νόμισμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η ισοτιμία του ευρώ καταγράφει κέρδη 0,37% και διαμορφώνεται στα 1,2860 δολάρια. Αντίστοιχα κέρδη σημειώνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Eurofirst 300 να ενισχύεται 0,39%.

Η ζήτηση για το ευρώ, προσθέτει το Bloomberg, ήταν περιορισμένη, καθώς η ελληνική βουλή ψηφίζει σήμερα για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

«Η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή με τον Ομπάμα και συνεπώς το δολάριο θα πωληθεί», δήλωσε εκπρόσωπος μιας ιαπωνικής τράπεζας στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι «η πώληση του δολαρίου μπορεί να μην έχει διάρκεια, καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το δημοσιονομικό “γκρεμό”», μία αναφορά στην προοπτική αύξησης των φόρων και μείωσης των δημόσιων δαπανών κατά περισσότερα από 600 δισ. δολάρια το 2013, αν δεν υπάρξει διαφορετική απόφαση από το Κογκρέσο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ