Ο Moody’s διατήρησε αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας στο Β3 με θετικές προοπτικές

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s διατήρησε αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα B3 με θετικές προοπτικές, παρά την προσδοκία των επενδυτών ότι θα προχωρούσε σε αναβάθμισή του για να προσεγγίσει τις υψηλότερες αξιολογήσεις των δύο άλλων μεγάλων οίκων (S&P και Fitch).

Σημειώνεται ότι ο Moody’s είχε προγραμματίσει νέα αξιολόγησή του (rating update) για την Ελλάδα για την περασμένη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν συνέβη. Τελικά, ανακοίνωσε τη γνώμη του (credit opinion) μερικές ημέρες μετά.

«Οι προοπτικές για το αξιόχρεο της Ελλάδας είναι θετικές, αντανακλώντας ιδιαίτερα τη δυνατότητα ταχύτερης του αναμενόμενου οικονομικής ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια, καθώς οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτεί συνεχή προσπάθεια από την πλευρά των ελληνικών Αρχών για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος.

O Moody’s εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 2% φέτος, ανεβάζοντας ελαφρώς ταχύτητα το 2019.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ