Ο Γιάννος, τα Apache και η Deutsche Bank

Ο Γιάννος, τα Apache και η Deutsche Bank

Μπορεί οι Γερμανοί σήμερα να μας «κουνάνε το δάχτυλο» και να «μας τραβάνε τ’ αφτί» για το υπέρογκο χρέος μας, «ξεχνούν» όμως ότι αυτοί οι ίδιοι μας «έχωναν» όλο και πιο βαθιά στον βάλτο, δανείζοντάς μας με εξωφρενικά επιτόκια για να αγοράζουμε όπλα!

Και όχι απαραίτητα γερμανικά! Η υπόθεση των αμερικανικών Apache της Boeing, την οποία αποκάλυψε η Realnews, έχει ενδιαφέρον και για τον τρόπο που έγινε μέσω της Deutsche Bank και για την περίοδο που έλαβε χώρα, αφού αφορά την υπουργία του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

Αύγουστος 2003. Η Ελλάδα υπογράφει συμφωνία για την αγορά 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, με συνολικό κόστος 593.546.882 δολάρια. Το πώς αυτό το κόστος έφθασε τελικά στα 663.226.367 δολάρια έχει… γερμανικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τον τρόπο που πραγματοποιούνταν εκείνη τη περίοδο οι αγορές.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει την αγορά μέσω swap agreement, που προσφέρει η Deutsche Bank! Το «προσφέρει» είναι σχήμα λόγου, αφού το «καπέλο» που μπαίνει με αυτήν τη μέθοδο στην αγορά φθάνει τα 70 εκατ. δολάρια. Για την ακρίβεια 69.679.485 δολάρια! Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος αγοράς; Για να μην εμφανίζεται πουθενά στα επίσημα στοιχεία.

Οι Γερμανοί, λοιπόν, που είχαν ήδη καταφέρει να πάρουν πολύ μεγάλες εξοπλιστικές δουλειές από την Ελλάδα -υποβρύχια, άρματα μάχης, εκσυγχρονισμούς αεροσκαφών- μας «διευκόλυναν» με το αζημίωτο, για να αγοράζουμε και αμερικανικά όπλα.

Αυτή είναι η μία πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της αγοράς των 12 ελικοπτέρων Apache από τις ΗΠΑ. Γιατί υπάρχει και μια δεύτερη, η οποία έχει να κάνει με την προκαταβολή που δόθηκε.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REAL NEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ