Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Eurobank

Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Eurobank από τη βαθμίδα “CCC” στη βαθμίδα “CCC+”με θετική προοπτική ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch,ενώ διατήρησε το αξιόχρεο της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank στη βαθμίδα “CCC+” και αυτό της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα “CCC”.

Η αναβάθμιση της Eurobank, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Fitch, αντανακλά τον επιταχυνόμενο ρυθμό μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της (NPEs), γεγονός που την καθιστά την τράπεζα με το χαμηλότερο ποσοστό NPEs προς τον συνολικό όγκο δανείων στην Ελλάδα. Συμπληρώνει ωστόσο ότι ο λόγος παραμένει υψηλός για τα ευρωπαϊκά μέτρα.

Η αναβάθμιση αντανακλά επίσης, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, το βελτιωμένο προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας , προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο του 2019 η Eurobank έχει απεξαρτηθεί πλήρως από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) και η εισροή καταθέσεων κινείται με βελτιούμενους ρυθμούς.

Η θετική προοπτική αντανακλά, κατά τον Fitch, και την εκτίμηση ότι η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας θα βελτιωθεί ουσιαστικά το επόμενο έτος ή διετία, μειώνοντας την πίεση στα κεφάλαιά της και ενισχύοντας έτσι τελικά τους ρυθμούς αύξησης των λειτουργικών κερδών της.

Ο Fitch σημειώνει ότι στόχος της Eurobank για το ποσοστό των NPEs είναι το 16% έως τα τέλη του 2019 και μονοψήφιο ποσοστό έως το τέλος του 2021, που είναι ο πιο φιλόδοξος μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.