Ντράγκι: Σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία της Ελλάδας

Ντράγκι: Σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία της Ελλάδας

 

Στα θετικά αποτελέσματα των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αναφέρθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου μετά την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα και στην οποία μετείχε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Μ. Ντράγκι είπε ότι χάρη στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε αυτές τις χώρες βλέπουμε πολύ σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών τους και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες κάθε άλλα παρά αρνητικές μπορούν να θεωρηθούν. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη, αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν στην ίδια κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι οι χώρες που είναι σε πρόγραμμα είτε βγαίνουν, είτε έχουν βελτιώσει σημαντικά τις προοπτικές τους. Την ίδια στιγμή, αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες σε αυτές τις χώρες ήταν επώδυνες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα με εντυπωσιακές επιδόσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίασή της, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο στο 0,25% το βασικό της επιτόκιο, με τον Μάριο Ντράγκι να επισημαίνει ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο τον Ιούνιο, η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση κατά του χαμηλού πληθωρισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ