Ντάισελμπλουμ: Βιώσιμο έως το 2030 το ελληνικό χρέος

Αισιόδοξος ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Ολλανδικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης του ελληνικού προγράμματος.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιτίθενται σε οποιαδήποτε απομείωση της ονομαστικής αξίας του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο ως έχει σήμερα, τα δύο μέρη θα καταφέρουν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, με τη μορφή των χαμηλότερων επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας.

“Το νέο πρόγραμμα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2030” υποστήριξε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, “ακόμα και στο δυσμενές σενάριο, το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρόκειται να αυξηθεί άνω του 12% έως το 2030”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ντομπρόβσκις: Η ευρωζώνη υποστηρίζει το τρίτο πακέτο – ΒΙΝΤΕΟ

Βρυξέλλες: Συνεδριάζουν για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ