Ντάισελμπλουμ: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Η εκταμίευση της δόσης είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Ελπίζω ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά από πέρυσι το καλοκαίρι, όπως και τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχουν ληφθεί δύσκολα μέτρα, δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν περάσει και από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε:

«Νομίζω ότι η απουσία του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Νομίζω ότι όλες οι χώρες επιθυμούν την παρουσία του Ταμείου. Το Ταμείο είναι πολύ πεπειραμένο σε αυτά τα προγράμματα. Είναι εξαιρετικά ακριβές στην αξιολόγηση της κατάστασης και φυσικά μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Νομίζω ότι το Ταμείο θα πρέπει να παραμείνει με εμάς και δεν συζητάμε την απουσία του στο πρόγραμμα».

Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση που το ΔΝΤ επιμείνει σε μια ελάφρυνση του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε:

«Νομίζω ότι πρέπει να συντρέχουν λόγοι για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Νομίζω ότι η ανάλυση του χρέους μας δείχνει ότι ίσως στο μέλλον να υπάρξουν προβλήματα. Πόσο μεγάλα είναι αυτά τα προβλήματα και πότε θα τα επιλύσουμε είναι κάτι που θα το εξετάσουμε σήμερα».

«Ο στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να επιτύχουμε τη συμφωνία με το ΔΝΤ» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάντοαν για το Eurogroup: Είμαι αισιόδοξος

Ντομπρόβσκις: Θέμα συζήτησης η ελάφρυνση του χρέους

Έκκληση ευρωβουλευτών: Χαλαρώστε τη θηλιά στην Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ